Carti 2011
Gasit 28
1 2 3 4 5 6 »

1O ani de studii doctorale filologice la Alba Iulia
Diana Campan, (coordonator)

Volumul este un demers colectiv şi cuprinde eseuri ale doctoranzilor sau ale absolvenţilor ciclului doctorat din cadrul Şcolii Doctorale filologice de la Alba Iulia, precum şi portrete şi evocări ale profesorilor conducători de doctorat. Volumul se vrea un feed-back şi îşi propune să ilustreze oportunitatea şi beneficiile acestei etape de învăţământ superior albaiulian.

  ISBN: 978-606-613-005-9 Seria/Colectia: Filologie ID: 105
Aranyszájú Szent János pedagógiája
Bara Zoltan-Jozsef

Cartea analizează, prin prisma învăţăturilor Sfântului Ioan Gură de Aur, propunerile educaţiei religioase şi pedagogice a copiilor, a familiei în general, precum şi a comunităţii creştine. Pregătirea Sfântului Ioan Gură de Aur se întemeiază pe pilonul a trei sfere de cultură, ele constând în sistemul iudaic, cel grecesc şi cel creştin.

  ISBN: 978-606-613-009-7 Seria/Colectia: Teologie ID: 95
Începuturile şi dezvoltarea metalurgiei bronzului în Transilvania
Manuella Kadar

Lucrarea reprezintă o abordare interdisciplinară în cercetarea unui proces istoric esenţial pentru evoluţia societăţii şi civilizaţiei umane, începuturile şi dezvoltarea prelucrării metalelor.

  ISBN: 978-606-613-007-3 Seria/Colectia: Istorie-arheologie ID: 248
BOOK OF ABSTRACTS - INTERNATIONAL U.A.B. – B.EN.A. CONFERENCE - ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT
Maria Popa, Moise Ioan Achim, Ioan Ienciu, (coordonatori)

Lucrarea conţine rezumatele trimise de participanţii la conferinţa "ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT". Subiectele abordate sunt din domeniul Ingineriei Mediului, fiind prezentate rezultatele cercetărilor privind poluarea aerului, solului şi a apei. O secţiune aparte este alocată siguranţei alimentare şi instrumentelor folosite pentru modelarea şi prelucrarea datelor obţinute în urma efectuării cercetărilor în domeniu.

  ISBN: 978-606-613-002-8 Seria/Colectia: Ştiinţe inginereşti ID: 96
Data mining: teorie şi aplicaţii
Maria Muntean

Cartea este structurată în şase capitole, încercând să introducă gradat noţiunile necesare extragerii cunoştinţelor din date. În capitolul I este realizată o motivaţie proprie a autoarei privind necesitatea dezvoltării de instrumente performante pentru extragerea cunoştinţelor în timp real, din baze de date distribuite şi un studiu comparativ al procesului de extragere a cunoştinţelor din date. În capitolele II, III şi IV, autoarea prezintă principalele tehnici de preprocesare a datelor, modele şi tehnici de Data mining existente în literatură, precum şi principalele metode de evaluare a modelelor descoperite în acest proces. În capitolul V au fost propuse şi evaluate câteva metode inteligente de interogare, sincronizare şi securizare pentru baze de date distribuite, precum şi tehnici de extragere a cunoştinţelor dintr-o bază de date cu valorile parametrilor unui sistem SCADA. Capitolul VI conţine prezentarea principalelor domenii de interes pentru aplicarea tehnicilor de Data mining.

  ISBN: 978-606-613-015-8 Seria/Colectia: Ştiinţe inginereşti ID: 251