Carti 2011
Gasit 28
«1 2 3 4 5 6

Victorianism and its Literature
Marinela Lupşa

Cartea este menită să stimuleze şi să ajute studenţii să aprofundeze literatura Epocii victoriene, “epoca de aur”, pentru că este asociată cu domnia celei mai iubite regine a Marii Britanii, regina Victoria. In acest sens, autoarea îşi propune o abordare dintr-o perspectivă matură şi critică. Scopul deschis al acestei cărţi cu caracter didactic este acela de a obţine o înţelegere aprofundată a complexităţii şi impactului fenomenului victorian, a epocii în sine, a contextului social şi istoric, a fenomenului literar, dar şi a relaţiei dintre scriitorii perioadei victoriene şi epoca în care aceştia au trăit. Se pune accentul pe aspectele teoretice din biografia scriitorilor epocii (Jane Austen, Charles Dickens, W. M. Thackeray, Elizabeth Gaskell, The Brontë Sisters, George Eliot, Samuel Butler, Thomas Hardy, Oscar Wilde etc.), şi nu numai, pe romanele reprezentative ale respectivilor scriitori, folosindu-se citate ilustrative din operele literare, susţinute de opinii critice autorizate în domeniu. Abordarea nu este una exhaustivă, cartea fiind o provocare intelectuală pentru studenţi, în sensul de a parcurge atât romanele, cât şi opiniile criticii literare despre literatura victoriană.

  ISBN: 978-606-613-028-8 Seria/Colectia: Filologie ID: 165
We re in Business!
Teodora Popescu

Cartea "We're in Business" – vol. I-II este un manual care se adresează în primul rând studenţilor de la facultăţile cu profil economic, în regim de cursuri la zi, învăţământ deschis la distanţă, dar totodată şi tuturor celor care doresc să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză pentru mediul de afaceri. Volumele în cauză constituie un suport de curs pentru lucrul la clasă, precum şi un valoros instrument de studiu pentru munca independentă, fiind recomandate în vederea pregătirii examenului de competenţă lingvistică pentru înscrierea la licenţă, masterat sau doctorat, precum şi a examenului de obţinere a certificatului Cambridge BEC Higher, nivel avansat.

  ISBN: 978-606-613-017-2 Seria/Colectia: Auxiliare didactice ID: 166
Ţinutele istoriei/ Historical outfits
Tudor Roşu, Anca Timofan, Ilie Lascu, George Bounegru

Ţinutele istoriei/ Historical outfits este un album care prezintă 20 de costumaţii istorice, reproduceri istorice după vestimentaţii din diferite epoci. Costumele sunt purtate de specialişti ai Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia. O parte din aceste uniforme reproduc diverse personalităţi importante pentru istoria Albei Iulia, dar şi, în general, pentru istoria românilor. Este vorba de împăratul Traian, Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regele Ferdinand şi regina Maria. Celelalte uniforme propun refaceri după ţinute din cele mai diverse epoci, de la paleolitic până în perioada interbelică. Fiecare imagine a costumelor realizate este însoţită de o pagină explicativă, cu text bilingv (română şi engleză) în ceea ce priveşte specificul perioadei, importanţa unor personalităţi pentru istoria locală şi caracteristicile vestimentaţiilor propuse. La baza acestui album stă un proiect AFCN câştigat de muzeul albaiulian şi derulat în perioada iulie-noiembrie 2010.

  ISBN: 978-973-1890-93-7 Seria/Colectia: Istorie-arheologie ID: 106