Carti 2018
Gasit 18
«1 2 3 4

Tradiţie şi perspectice în didactica modernă, volumul II
Ramona Iulia Herman, Stela Spinu, Liana Tăuşan, (coordonatori)

Volumul Tradiţie şi perspective în didactica modernă cuprinde studii şi cercetări realizate de către cadre didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar, prezentate în cadrul Conferinţei internaţionale Didactica-tradiţie, actualitate şi perspective, ediţia a IV-a, organizată în perioada 18-19 mai 2018 la Alba Iulia. Lucrarea constituie, de asemenea, un reper în contextul provocărilor actuale cu care se confruntă profesorii, elevii şi părinţii, oferind o paletă largă de modalităţi, soluţii şi traiectorii în vederea optimizării uneia dintre cele mai complexe activităţi, şi anume: formarea personalităţii umane.

  ISBN: 978-606-613-169-8 Seria/Colectia: Ştiinţe ale educaţiei ID: 336
TREPAM 2017 Selected Topics in Pure Mathematics
Ioan-Lucian Popa, Ovidiu Bagdasar, Daniel Breaz, Nicoleta Breaz, Adriana Birluţiu, (editori)

Volumul conţine 11 lucrări, din domeniul matematicii pure, prezentate la conferința internațională: Recent Trends in Pure and Applied Mathematics (TREPAM 2017), ce a avut loc la Alba Iulia, în perioada 31 iulie-4 august 2017.


  ISBN: 978-606-613-160-5 Seria/Colectia: Matematică-informatică ID: 332
Vademecum: mituri şi literatură: curs practic
Marcela Ciortea

Materialul de față se adresează studenților filologi din anul I, pentru care planul de învățământ prevede un curs practic opțional de două ore pe săptămână, intitulat Mituri și literatură. Din acest motiv, conținuturile nu sunt structurate pe metoda clasică – prelegere și seminar, ci se concentrează pe activități practice, menite să conducă studentul în explorarea mitologiilor antice fundamentale, distribuite cronologic: Egipt, Mesopotamia, India, China, Grecia, Roma și Traco-Dacia. Unitățile de conținut selectate au fost gândite de așa manieră încât să poată fi parcurse într-un interval de două săptămâni, așa încât studentul să aibă suficient timp la dispoziție pentru rezolvarea temelor care presupun muncă de bibliotecă și redactare de eseuri, majoritar narative

  ISBN: 978-606-613-162-9 Seria/Colectia: Filologie ID: 296