Gasit 13 |
Psihopedagogia adolescenţilor, tinerilor şi adulţilor ni se prezintă ca un curs universitar, axat pe autocunoașterea și dezvoltarea personală, precum și pe exercitarea diverselor roluri sociale – partener de viață, părinte și profesionist în orice domeniu de activitate.
Titlul cărții include trei concepte – cheie: adolescența, tinerețea și vârsta adultă, care acoperă, de fapt, conținutul acesteia.
Adolescența reprezintă o etapă dificilă a vieții, care se caracterizează prin – transformări de natură bio-psiho-socială; reprezintă perioada interogațiilor, a marilor succese, dar și eșecuri, în care personalitatea se manifestă printr-o dezvoltare deosebit de importantă.
Tinerețea devine mereu mai mult tot o perioadă școlară, de pregătire și perfecționare profesională, care impune, în mod obligatoriu, cunoașterea particularităților acestei perioade, atât în calitate de cursant, cât și în calitate de posibil formator.
În cazul adulților, educația apare, din perspectiva educației permanente, drept o completare, o continuare, o perfecționare și o individualizare a formării personale a ființei umane, astfel încât aceasta să poată face față provocărilor societății moderne în schimbare.
Lucrarea de față este deosebit de utilă studenților din domeniile psihologie și științele educației, masteranzilor din aceste domenii, tuturor cadrelor didactice, la cursurile de formare continuă sau de perfecționare, precum și formatorilor, care lucrează cu tinerii și cu adulții.
ISBN: 978-606-613-235-0 | Seria/Colectia: Ştiinţe ale educaţiei | ID: 405 |
Prezentul volum reunește lucrările conferinței internaționale „Didactica – tradiție, actualitate, perspective”, ediția a IX-a. Dorindu-se a fi un forum de dezbatere a unor teme de actualitate din didactica generală și didacticile aplicative, conferința a reunit specialiști în științe ale educației și practicieni – profesori din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Lucrările prezentate sintetizează rezultate ale cercetărilor actuale din domeniu, conturează modele teoretice, analizează tendințe manifeste în spațiul educațional românesc și european, invitând la reflecție cercetătorii din mediul academic, specialiștii din științele educației sau creatorii de politici educaționale, oferind în același timp exemple de bune practici, utile îndeosebi cadrelor didactice în curs de formare sau aflate la început de carieră.
ISBN: 978-606-31-0486-2 | Seria/Colectia: Ştiinţe ale educaţiei | ID: 416 |
Lucrarea reprezintă o contribuție necesară și utilă pentru cunoașterea în profunzime a exilului românesc, Virgil Ierunca, reprezentând alături de Monica Lovinescu, un adevărat dispecerat al scriitorilor români. Scrierile lor erau atent analizate și difuzate prin emisiunea „România liberă” și „Vocea Americii”, dar mai ales prin cea intitulată „Teze și antiteze la Paris”, dar și prin cronici și recenzii din revistele exilului. Virgil Ierunca a fost un mare conducător de publicații literare, iar volumele sale de poezii și cronici literare au fost foarte apreciate.
Lucrarea utilizează o bibliografie adusă la zi, iar autoarea a făcut investigații utile în presa românească pentru a identifica activitatea autorului înainte de plecarea sa în Franța.
ISBN: 978-606-613-238-1 | Seria/Colectia: Filologie | ID: 406 |