Carti 2007
Gasit 26
«1 2 3 4 5 6 »

Enfance et jeu
Adina Curta

Enfance et jeu (Copilăria şi jocul) este rezultatul unei cercetări prin care autoarea propune o analiză a unei teme literare pe care o doreşte a fi combinarea a două motive tematice pe de o parte distincte, copilăria şi jocul, pe de altă parte strâns legate, uneori inseparabile, ţinând cont de faptul că jocul este privit în carte ca mod de exprimare fundamental copilului. Fiind vorba despre o temă literară, demersul propriu-zis a presupus selectarea unor texte prin care să ilustreze modul în care această temă este tratată de diferiţi autori. Autoarea demonstrează în final că, indiferent de genul căruia aparţin şi de tehnica pusă în joc de autor, textele în care se vorbeşte despre copilărie şi despre jocurile aferente ei au un anumit impact asupra cititorului dispus să-şi recupereze prin actul lecturii active propria copilărie.

  ISBN: 978-973-7942-82-1 Seria/Colectia: Filologie ID: 8
Fortificaţia bastionară de tip Vauban la Alba Iulia
Toma Goronea

Autorul lucrării oferă cititorului o informare detaliată despre fortificaţiile pre-moderne şi moderne europene, despre evoluţia artileriei, despre ideatorii reprezentativi ai genului, cât şi o radiografie precisă a stării de sănătate a cetăţii. Materialul documentar provenit din sursa vieneză şi documentul din secolul al XVIII-lea, aflat la fondul Bibliotecii documentare „Batthyaneum”, precum şi bibliografia selectivă utilizată, au condus la descifrarea construcţiei grafice, a sumei elementelor defensive ale celor trei sisteme bastionare de tip Vauban şi a istoricului fortificaţiei.

  ISBN: 978-973-7942-98-2 Seria/Colectia: Istorie-arheologie ID: 63
Geologia economică a aurului
Sorin Tămaș-Bădescu, Laurențiu Bogatu, Gabriela Tămaș-Bădescu, Antonela Neacșu

Obiectivul principal al cărții este acela de a prezenta modul cum este astăzi privit aurul din punct de vedere geologo-economic.

  ISBN: 978-973-7942-69-2 Seria/Colectia: Ştiinţele vieţii ID: 268
Incursiuni în imaginar: comentarii și interpretări
Mircea Braga, Gabriela Chiciudean, (coordonatori)

Volumul cuprinde comunicările prezentate în cadrul primei sesiuni ştiinţifice, organizate, în martie 2007, de către Centrul de Cercetare a Imaginarului Speculum din Alba Iulia.

  ISBN: 978-973-8262-82-9 Seria/Colectia: Filologie ID: 267
Informatică economică
Emil Olteanu

Această carte este o continuare a tezei de doctorat a autorului, Posibilităţi de utilizare a calculatorului la întocmirea corespondenţei comerciale internaţionale, în direcţia utilizării softului pentru editare de texte, calcul tabelar şi prezentări, necesare unui specialist în managementul intern al unei firme.

  ISBN: 978-973-7942-78-4 Seria/Colectia: Matematică-informatică ID: 55