Carti 2006
Gasit 17
«1 2 3 4 »

Psihopedagogie. Teme pentru programele de formare continuă a personalului didactic
Elisabeta Voiculescu, (coordonator)

Cartea cuprinde mai multe teme, precum: Condițiile și structura pedagogiei ca știință, Educația ca obiect de studiu al pedagogiei, Conceptul de curriculum. Evoluție și sens, semnate de autorii: Florea, Voiculescu, Ioana Todor, Delia Aldea, Ramona Petrovan, Lucia Buda, Liana Tăușan.

  ISBN: (10) 973-7942-53-1 Seria/Colectia: Ştiinţe ale educaţiei ID: 142
Reconstituiri istorice: idei, cuvinte, reprezentări: omagiu prof. Iacob Mârza
Laura Stanciu, (coordonator)

"Am încercat să adunăm între coperţile acestui volum, la ceas aniversar pentru profesorul Iacob Mârza, texte reprezentative pentru slujitorii lui Clio. De la doctoranzi şi până la profesori, studiile de faţă vin să întregească imaginea unui profesor, pe rând rector al Instituţiei şi decan al Facultăţii de Istorie, surprinsă din unghiuri complementare: prieten, coleg, mentor", mărturisesc editorii volumului.

  ISBN: (10) 973-7942-56-6 Seria/Colectia: Istorie-arheologie ID: 275
Scrierea chirilică românească
Alin Mihai Gherman

Cartea are 14 capitole. Printre temele avute în vedere se numără: Limba slavă veche și scrierea chilirică, Semnele de punctuație și ortografie, Valoarea numerică a slovelor, Manuscrise și documente, Editarea textelor chilirice.

  ISBN: (10) 973-7942-64-7 Seria/Colectia: Filologie ID: 143
Studii de istorie a românilor. Oameni, fapte, mentalităţi
Octavian Tătar

Această carte este o sumă de studii, referitoare la diverse aspecte ale istoriei românilor din epoca modernă. Problematica studiilor este oarecum comună: oameni, fapte, mentalităţi, predominant din spaţiul transilvănean.

  ISBN: 973-7942-48-5 Seria/Colectia: Istorie-arheologie ID: 271
Să învăţăm matematică: ghidul elevului de gimnaziu: aritmetică
Mircea Dorin Barză

Cartea îşi propune a fi un foarte util material de sinteză, aflat atât la îndemâna elevului, cât şi a profesorului, care parcurge, în etape, materia claselor V-VIII. Materialul teoretic este însoţit de exemple şi exerciţii rezolvate, precum şi de un material bogat de autoverificare.

  ISBN: (10) 973-7942-50-7 Seria/Colectia: Auxiliare didactice ID: 273