Carti 2020
Gasit 13
«1 2 3 »

După 30 de ani: trenduri şi realităţi contemporane în domeniul activităţilor fizice: lucrările conferinţei naţionale studenţeşti:
Angel-Alex Hăisan, Petronela-Lăcrămioara Hăisan, (coordonatori)

Volumul conţine o serie de lucrări, prezentate în cadrul Conferinţei Naţionale Studenţeşti: „După 30 de ani. Trenduri şi realităţi contemporane în domeniul activităţilor fizice”, ce tratează aspecte, precum: Rezistenţa dezvoltată prin ştafete şi jocuri aplicative; Enduro, o experienţă plină de adrenalină; Dragostea pentru mişcare în rândul copiilor; Consumul de cofeină în rândul liceenilor din Câmpeni; Impactul COVID-19 asupra sistemului medical din România; Deficienţe posturale la copii; Temele de casă. Chin sau necesitate?; Igiena personală. Mituri sau realităţi?
Ajunsă la cea de-a patra ediţie, conferinţa este organizată de Departamentul de Educaţie Fizică şi Sport al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

  ISBN: 978-606-613-202-2 Seria/Colectia: Ştiinţele vieţii ID: 364
Economie şi marketing: repere istorice locale
Attila Tamas-Szora, (coordonator)

Volumul Economie şi marketing. Repere istorice locale cuprinde articole legate de: O identitate locală de marcă. Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă. Incursiune în imaginile de epocă; Aspecte economice și instrumente de evidență în gestionarea și valorificarea produselor tipografice. Scurtă incursiune istoriografică; Originile învățământului superior contabil din Transilvania; Istoria oraşului prin restaurante şi hoteluri ; Imaginea Reginei Maria în publicitate.
Printre autorii care semnează în acest volum se numără: Zsolt Vasile Grigoruţ, Attila Tamas-Szora, Teodora Fărcaș, Adriana Tiron-Tudor, Valer Moga, Andreea Muntean, Silvia Maican, Carmen Paștiu, Dan Topor.  ISBN: 978-606-613-208-4 Seria/Colectia: Ştiinţe economice ID: 371
Filosofia educaţiei, ediţia a II-a
Ioan Scheau

Lucrarea, aflată la cea de-a doua ediţie, îşi propune să argumenteze rolul filosofiei educaţiei în formarea specialiştilor în ştiinţele educaţiei şi să precizeze rolul acestei discipline în cadrul celorlalte discipline psihopedagogice, deoarece şi astăzi filosofia educaţiei este văzută ca o anexă a filosofiei generale. Filosofia educaţiei este finalitatea filosofiei generale deoarece toate noţiunile, valorile şi cunoştinţele celei din urmă îşi găsesc aplicare în filosofia educaţiei. Se realizează astfel mutarea accentului de la teorie la practică în cadrul demersului investigativ al filosofiei. Filosofia educaţiei, privită în acest fel, nu este doar o „simplă achiziţie de cunoştinţe”, ci devine o ştiinţă menită să formeze priceperi şi deprinderi.

  ISBN: 978-606-613-200-8 Seria/Colectia: Ştiinţe ale educaţiei ID: 363
Idei pentru noua generație de antreprenori
Carmen Paştiu, Andreea Muntean, Claudia Moisă, Iulian Bogdan Dobra, Silvia Maican, Larisa Dragolea, Mălina Darja, Arsetica Mărginean

Lucrarea tratează aspecte precum: Riscul în mediul concurențial; Antreprenoriatul și antreprenorul; Importanța competențelor antreprenoriale în dezvoltarea afacerilor; Antreprenoriatul în viziunea tinerilor; Probleme cu care se confruntă antreprenorii; Educația antreprenorială în rândul tinerilor în context European; Antreprenoriatul românesc; Antreprenori români de success; Tineri și antreprenori; Afaceri din HORECA premiate de Google; Instrumente prin care se pot testa abilitățile de viitor antreprenor; Planificarea strategică și operațională a întreprinderii sociale; Întreprinderea socială; Organizarea întreprinderii sociale.

  ISBN: 978-606-613-209-1 Seria/Colectia: Ştiinţe economice ID: 392
Lecturi sumare
Maria Holhoș, Andra Gabriela Holhoş

Cartea de față reunește studii și articole științifice publicate de cele două autoare, Maria Holhoș și Andra Gabriela Holhoș în diferite publicații științifice cu profil filologic.
Intențiile celor paisprezece texte (numite modest „lecturi sumare”) dau dovadă de omogenitate: o grilă de lectură care reunește instrumente ale criticii, istoriei și teoriei literare, utilizate împreună cu cele provenind din zona teoriei imaginarului sau a folcloristicii. Subiectele acoperă o zonă culturală generoasă: de la incursiuni atente în basmele românești, pentru a stabili conexiuni și elemente de stereotipie în rețeaua profundă a textelor, până la lectura unor autori din momente diferite ale literaturii române a secolului XX (George Bacovia, Ion Agârbiceanu, Vintilă Horia, Mircea Eliade, I.P. Culianu, Marin Preda, Marin Sorescu, Dinu Săraru, Octavian Paler) sau chiar din literatura universală (J.R.R. Tolkien, Guzel Iahina).
Componenta vizuală a cărții – desenele copiilor Ana-Izabela, Alesia-Teodora, Luana-Gabriela și Ștefan – demonstrează oricui o va citi/ răsfoi că subiectele „serioase” (respectiv, lectura lor în manieră științifică) pot fi oricând completate de o perspectivă nouă, proaspătă, inocentă și colorată.

  ISBN: 978-606-613-212-1 Seria/Colectia: Filologie ID: 374