Carti 2008
Gasit 16
«1 2 3 4 »

Elemente de analiză matematică pe spaţiul Rⁿ: exerciţii
Nicolae Crainic

Cartea este o culegere de exerciţii care se adresează tuturor celor care au nevoie de modele matematice la rezolvarea unor probleme din domeniul Analizei matematice: limite de şiruri, serii numerice şi de funcţii, limite de funcţii şi continuitate, derivate şi probleme de extrem, integrale improprii, curbilinii, duble, triple şi de suprafaţă.

  ISBN: 978-973-1890-12-8 Seria/Colectia: Matematică-informatică ID: 21
Elemente de analiză matematică pe spaţiul Rⁿ: teorie şi exemple
Nicolae Crainic

Cartea reprezintă un cumul de noţiuni necesare celor care doresc să studieze, să aprofundeze şi să extindă (generalizeze) elemente de Analiză matematică de la spaţiul real euclidian la alte spaţii abstracte, oferindu-le acestora o bază largă de exemple. Teoria şi exemplele prezentate vizează: limite de şiruri, serii numerice şi de funcţii, limite de funcţii şi continuitate, derivate şi probleme de extrem, integrale improprii, curbilinii, duble, triple şi de suprafaţă.

  ISBN: 978-973-1890-11-1 Seria/Colectia: Matematică-informatică ID: 20
File de cronică din Lancrăm
Ana Lupu

Monografie cu caracter memorialistic. În capitole distincte se vorbeşte despre cadrul natural şi trecutul istoric al localităţii (inclusiv deţinuţii politici), despre populaţie şi evoluţia demografică, nivelul de trai, activitatea economică, viaţa culturală şi socială, elemente de etnografie şi folclor, onomastică, particularităţi ale graiului local etc.

  ISBN: 978-973-1890-03-6 Seria/Colectia: Monografii ID: 145
Historiae perennes: integrala Tacitus
Petronela Wainberg

Cartea se adresează celor interesaţi de istoriografia şi cultura latină: concepţia lui Tacitus cu privire la istorie, ca efect al cunoaşterii şi trăirii istoriei romane şi, în egală măsură, ca tendinţă-evoluţie în realizarea unei maniere proprii de interpretare a fenomenului istoric.

  ISBN: 978-973-1890-08-1 Seria/Colectia: Filologie ID: 17
Incursiuni în imaginar. 2. Sub semnul cronotopului
Mircea Braga, Gabriela Chiciudean, (coordonatori)

Sunt reunite, între coperţile acestui volum, sub semnul cronotopului, o serie de studii crtitice, prezentate la cea de-a doua sesiune ştiinţifică desfăşurată, în martie 2008, sub egida Centrului de Cercetare a Imaginarului Speculum din Alba Iulia.

  ISBN: 978-973-8262-95-9 Seria/Colectia: Filologie ID: 264